500 gm tepung roti
50 gm gula halus
50 gm mentega
15 gm yis kering
10 gm pelembut roti
25 gm susu tepung
1 biji telur gred B
Bahan B
250 ml air sejuk
Bahan C
Sedikit jem blueberi
Sedikit kastad segera
Cara menyediakan :
- Masukkan bahan A dan bahan B. Adun sehingga kenyal.
- Sebelum keluarkan doh, masukkan bahan C dan adun sehingga rata.
- Keluarkan doh bahagikan kepada 3 bahagian. Rehatkan selama 10 minit .
- Ratakan bahagian pertama, setebal 1cm, sapukan blueberi. Diikuti bahagian kedua setebal 1cm, letakkan di atas bahagian pertama, kemudian sapukan kastad.
- Akhir sekali, ratakan bahagian ketiga 1cm, letakkan di atas bahagian kedua. Rehatkan doh sehingga kembang. Kemudian sapukan telur, bakar pada suhu 180C selama 15 minit.